Rewrite Your Future - Grafisch Atelier Den Bosch brengt Bossche ontwerpers samen in straatexpositie

Gepubliceerd op: 10 juni 2020 12:50

Vanaf deze week brengen vier Bossche ontwerpstudio’s weer wat reuring in de straten van Den Bosch. Op uitnodiging van het Grafisch Atelier Den Bosch start dan de straatexpositie ‘Rewrite Your Future’. Op allerlei plekken duiken de affiches op van ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo met een reclameboodschap van hoop en optimisme. De straatexpo wordt aanstaande vrijdag 12 juni symbolisch geopend door Wethouder Mike van der Geld bij Babel in de Hinthamerstraat.

Duizend affiches
De wereld is in een rap tempo veranderd. We zullen onze toekomst opnieuw gaan schrijven. Dat wordt één van de grootste uitdagingen ooit. 1600 posters duiken op in de straten van ’s-Hertogenbosch. Opvallend, inspirerend en springlevend! De beelden laten zien dat het ondanks deze lastige tijden niet moeilijk is om positief te blijven. Schoonheid zit immers in een klein hoekje.

Eigen en kritische beelden
“De ontwerpen zijn een lust voor het oog van de oplettende kijker. Humorvol met onderliggende statements”, vertelt GA directeur Ine Rutgers. “De makers hebben een sterke eigen signatuur, maar tegelijkertijd is er een opvallende grafische gemene deler. Strakke lijnen, krachtige beelden met een tastbare voorliefde voor typografie en heldere kleuren.”

Nieuwe Bossche School
De makers werken letterlijk bij elkaar om de hoek en kennen elkaar goed, maar werkten nog nooit samen in een project als dit. De expositie met bijbehorende publicatie vormt het startschot van een intensievere samenwerking. De ontwerpers hebben zich daarvoor verenigd onder de noemer de ‘Nieuwe Bossche School’, een veelbelovende naam en een aanwinst voor ’s-Hertogenbosch.

Steun
De expositie en bijbehorde publicatie worden mogelijk gemaakt door particuliere donaties en een schenking van Bank Giro Loterij Fonds via Voor de Kunst en door Gemeente 's-Hertogenbosch.

Afbeeldingen bovenaan: Peter Korsman - Autograph