Rol van Babel bij iktoon

Gepubliceerd op: 2 april 2020 12:02

In 2019 is Babel ontstaan uit een fusie tussen Muzerije, Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch en Bureau Babel. Zo’n fusie brengt veranderingen met zich mee. Een van deze veranderingen is dat we de weloverwogen beslissing hebben genomen om te stoppen met onze coördinerende rol voor iktoon binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch. Hieronder lees je wat dit betekent.

Over iktoon
Iktoon is de landelijke campagne waarbij jaarlijks in de maand juni amateurkunst centraal staat. Voorheen was het Babel die voor de gemeente ’s-Hertogenbosch alle activiteiten op het gebied van amateurkunst bundelde, faciliteerde en zorgde voor de promotie.

Waarom deze keuze?
We hebben helaas gemerkt dat de landelijke campagne iktoon niet echt leeft in de regio. Dit blijkt uit de uitblijvende aanmeldingen van amateurkunstenaars en bezoekersaantallen. Daarnaast wordt iktoon niet gesubsidieerd vanuit de overheid wat maakt dat de kosten en inspanningen vanuit Babel niet opwegen tegen het resultaat.

Wat betekent dit voor amateurkunstenaars?
Als gevolg van deze beslissing organiseert Babel geen lokale maand van de amateurkunst meer onder de noemer iktoon. Amateurkunstenaars hebben wel nog steeds de mogelijkheid om hun aanbod in de maand juni op te laten nemen in de landelijke iktoon-agenda. Babel speelt hier alleen geen rol meer in. Daarnaast biedt Babel met Cultuurbosch een on- en offline podium waar amateurkunstenaars het hele jaar door hun aanbod presenteren.We kunnen ons voorstellen dat dit bericht vragen oproept. Je kunt hiervoor contact opnemen via info@cultuurbosch.nl.