Senia startbijeenkomsten leesgroepen

Gepubliceerd op: 27 januari 2020 16:09

In de Week van de Leesclub, van 25 t/m 31 januari 2020, vinden er door het hele land bijeenkomsten plaats om nieuwe leesclubs op te richten. Zo ook in Den Bosch. Daar worden twee nieuwe leesclubs gestart.

Wees welkom op dinsdagochtend 28 januari om 11.00 uur in Bibliotheek Babel Den Bosch, Hinthamerstraat 72, voor een informatiebijeenkomst over leesclubs Nederlandse literatuur. Om 13.00 uur is er informatie over leesclubs biografieën. 

De bijeenkomsten zijn vrijblijvend en aanmelden mag, hoeft niet, via e-mail joke.laarman@senia.nl of info@senia.nl.  Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u uw belangstelling ook mailen naar info@senia.nl. 

Voor meer informatie en de volledige agenda: www.weekvandeleesclub.nl. 

De Week van de Leesclub is een initiatief van landelijke leescluborganisatie Senia, in samenwerking met bibliotheken, boekhandels en andere organisaties rondom lezen en leesclubs. Doel is het samen lezen en praten over literatuur te bevorderen: in een leesclub lees je meer, en ontmoet je gelijkgestemden! 

Senia richt in heel Nederland leesclubs op. Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur, resp. biografieën die zij opgesteld door deskundigen. Senia-leesclubs lezen 6 à 7 boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die in het gesprek houvast geven. 

Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.