Tips voor thuisblijvers - jeugd en jongeren

Welkom bij Babel online - Tips voor thuisblijvers

Terug naar Babel online

Groet van onze voorlezers

We vinden het zo jammer dat we jullie snoetjes nu moeten missen. Anita, Hilde, Dorothé, Marlies, Marloes, Renny en Riannette hebben een boodschap voor je... 

Vliegensvlugge vlogs

We starten een nieuwe reeks! Met tips voor peuters tot young adults en het MBO. Boeken die je kan lenen bij de online bibliotheek. 

Creatief met Studi073: Challenges

Niet naar school of naar buiten? Dan spelen we thuis verder met de Creatief Met Studi073 Challenges. Iedere week een nieuwe uitdaging. Check 't filmpje voor meer info!

Karaoke lezen met Yoleo

Lees e-boeken op je pc, laptop of tablet. De tekst wordt voorgelezen en je kunt zelf meelezen, het lijkt wel karaoke!

E-books voor alle leeftijden

Lees e-books bij de online bibliotheek: van thrillers voor young adults tot voorleesboeken voor peuters.

Bereslim

Samen digitale prentenboeken kijken! Bereslim heeft ze klaargezet om in deze periode thuis te gebruiken. Log in met: Gebruikersnaam: bereslim100943 en Wachtwoord: Bieb2020

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek is tijdelijk gratis beschikbaar omdat de scholen dicht zijn. Hier wordt voorgelezen met beeld en muziek en vind je voorleesfilmpjes

Wij gaan op berenjacht

Ben jij ook op berenjacht geweest en heb je er nog geen genoeg van? Met deze Ipad app kan je het verhaal opnieuw beleven en er zitten veel activiteiten bij.

De leukste voorleesfilmpjes

Kijk samen met je kind bijzondere, grappige en spannende voorleesverhalen.

Hans Kuyper leest voor

Voor iedereen die dezer dagen noodgedwongen met haar of zijn neus tegen het raam moet staan, leest schrijver Hans Kuyper zijn verhalen voor.

Gratis BoekStart Voorleesapp

Download nu de gratis BoekStart Voorleesapp! De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kind en vele voorleestips en acties.

WePboek

Digitale prentenboeken met animatie! Woorden, beelden, muziek en geluiden maakt het nog gezelliger om samen boeken te kijken.

Speel de DataDetoxGame

Stap op je surfplank en leer alles over je digitale privacy in deze Game! Ga slim om met cookies, denk na over wachtwoorden en vind de schat van hacker Ultra. 

Leesbeesten en Luistervinken

Dé kinderpodcast over kinderboeken waar kinderen in gesprek gaan met hun favoriete kinderboekenschrijver. Stay tuned, want in aflevering 1 hoor je alles over Paul van Loon.

Online voorleesserie Huisarrest

Huisarrest is een spannend verhaal in 10 delen! Met elke dag een nieuw deel van een bekende schrijver over 10 kinderen, die aan hetzelfde plein wonen. Ze mogen niet naar buiten en niet naar school, omdat er een virus heerst...

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep! Begrijpend lezen, Topo en Rekenen en meer. 

Werkstuk maken?

Dolfijnen, snoep, piramides, Ramadan, disney, snowboarden.. je kan het zo gek niet bedenken maar je vindt het wel hier.

Freek TV

Les krijgen van Freek Vonk, wie wil dat nou niet! Welkom in de klas van Meester Freek. Hij vertelt je alles over zijn favoriete dieren en heeft leuke opdrachten voor je.

Blijf leren met het WWF

Van Walvispoep tot koala's. Met de Toekomstkunde van het Wereld Natuurfonds kan je thuis aan de slag. Kies het werkblad dat je zelf leuk vindt.

Beleef de lente

Altijd al willen weten wat er in de nestkastjes gebeurt? Hier kan je bij negen vogels binnenkijken hoe ze eieren leggen en uitbroeden!

Lezen voor je lijst

Wist je dat je boeken voor je lijst ook kan lezen op je smartphone of tablet of als luisterboek? Je vindt ze hier: