Tips voor thuisblijvers - jeugd en jongeren

Welkom bij Babel online - Tips voor thuisblijvers

Terug naar Babel online

Groet van onze voorlezers

We vinden het zo jammer dat we jullie snoetjes nu moeten missen. Anita, Hilde, Dorothé, Marlies, Marloes, Renny en Riannette hebben een boodschap voor je... 

Vliegensvlugge vlogs

We starten een nieuwe reeks! Met tips voor peuters tot young adults en het MBO. Boeken die je kan lenen bij de online bibliotheek. 

Studi073 Challenges

Niet naar school of naar buiten? Dan spelen we thuis verder met de Creatief Met Studi073 Challenges. Iedere week een nieuwe uitdaging. 

Hoe kies je een e-book of luisterboek?

Vind je het moeilijk om een leuk boek te vinden in de online bibliotheek? Verhalencoach Anita helpt je met kiezen.

Verhaaltjestijd 2+ online

Verhaaltjestijd is terug van weggeweest! We lezen voor bij jou in de woonkamer. Wekelijks op woensdag en vrijdag om 10:00 uur live via Zoom. We maken er een online-feestje van met een mooi verhaaltje, veel interactie en natuurlijk ook muziek!

NIEUW: De Thuisbieb app

De ThuisBieb is een app vol met e-books. Lekker lezen op je mobiel of tablet, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Met John Flanagan, Anna Woltz e.a. Download de app en lees thuis gewoon door.

Karaoke lezen met Yoleo

Lees e-boeken op je pc, laptop of tablet. De tekst wordt voorgelezen en je kunt zelf meelezen, het lijkt wel karaoke!

E-books voor alle leeftijden

Lees e-books bij de online bibliotheek: van thrillers voor young adults tot voorleesboeken voor peuters.

Bereslim

Samen digitale prentenboeken kijken! Bereslim heeft ze klaargezet om in deze periode thuis te gebruiken. Log in met: Gebruikersnaam: bereslim100943 en Wachtwoord: Bieb2020

Voorleestips voor thuis

Speciaal voor ouders met jonge kinderen of opa's en oma's die (via skype) willen voorlezen, heeft Wij-leren.nl fijne tips voor je om een verhaal interactief voor te lezen.

Wij gaan op berenjacht

Ben jij ook op berenjacht geweest en heb je er nog geen genoeg van? Met deze Ipad app kan je het verhaal opnieuw beleven en er zitten veel activiteiten bij.

De Digitale Voorleestas

Elke week twee nieuwe prentenboeken om samen met je kind te lezen. Bij het boek komen ook fijne opdrachten, liedjes en doe-dingen. Voorlezen wordt nog leuker!

De leukste voorleesfilmpjes

Die vind je bij de Voorleeshoek, SchoolTV, Wepboek en Bereslim. Kijk samen met je kind bijzondere, grappige en spannende voorleesverhalen.

Gratis BoekStart Voorleesapp

Download nu de gratis BoekStart Voorleesapp! De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kind en vele voorleestips en acties.

WePboek

Digitale prentenboeken met animatie! Woorden, beelden, muziek en geluiden maakt het nog gezelliger om samen boeken te kijken.

Voetbalverhalen

Wat doe je als de voetbal even niet doorgaat? Dan haal je voetbalverhalen in huis. Voor alle voetbalfans uit die nu even niet samen mogen voetballen, hebben we lees- en luistertips over voetbal, voor jong en oud. Helemaal gratis!

Mad Science thuis

Voor een leuk thuis experiment heb je niet veel nodig. Op Facebook laat MadScience je zien wat je kan doen met spulletjes die je in huis hebt. Wat dacht je van een broodje poep? Of een geheime boodschap op een banaan? Of maak je eigen lavalamp!

Beweeg met Nijntje

Zit je momenteel veel thuis met je peuter of kleuter? En wil je even wat afleiding? Ga fijn samen bewegen met kinderheld nijntje. Lekker veel beweegtips voor binnen en buiten.

Speel de DataDetoxGame

Stap op je surfplank en leer alles over je digitale privacy in deze Game! Ga slim om met cookies, denk na over wachtwoorden en vind de schat van hacker Ultra. 

Leesbeesten en Luistervinken

Dé kinderpodcast over kinderboeken waar kinderen in gesprek gaan met hun favoriete kinderboekenschrijver. Stay tuned, want in aflevering 1 hoor je alles over Paul van Loon.

Online voorleesserie Huisarrest

Huisarrest is een spannend verhaal in 10 delen! Met elke dag een nieuw deel van een bekende schrijver over 10 kinderen, die aan hetzelfde plein wonen. Ze mogen niet naar buiten en niet naar school, omdat er een virus heerst...

Boek over coronavirus

"Er is een nieuw woord dat je misschien wel hebt gehoord" Dit nieuwe boek van Gottmer vertelt je alles over corona in heel duidelijke taal. Wat je moet weten, wat je kan doen, hoe het verder gaat.

Digitale Meet_Up jonge ouders

Hoe fijn is het om juist in deze tijd ervaringen over het ouderschap uit te wisselen? Collega's Marlies en Marloes organiseren daarom elke donderdag van 10.00 - 11.30 uur een digitale Meet-up.

Je eigen museum

Met elke dag leuke en creatieve opdrachten kan je thuis aan de slag. Aan het eind heb je genoeg kunstwerken voor je eigen museum. Daar hoort natuurlijk een feestelijke opening bij!

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep! Begrijpend lezen, Topo en Rekenen en meer. 

Werkstuk maken?

Dolfijnen, snoep, piramides, Ramadan, disney, snowboarden.. je kan het zo gek niet bedenken maar je vindt het wel hier.

Freek TV

Les krijgen van Freek Vonk, wie wil dat nou niet! Welkom in de klas van Meester Freek. Hij vertelt je alles over zijn favoriete dieren en heeft leuke opdrachten voor je.

Blijf leren met het WWF

Van Walvispoep tot koala's. Met de Toekomstkunde van het Wereld Natuurfonds kan je thuis aan de slag. Kies het werkblad dat je zelf leuk vindt.

Maak je eigen Stop Motion filmpje

Docente Perla van Kessel laat je zien hoe je stap voor stap zelf thuis aan de slag kunt met een stop motion filmpje. Leuk om te maken voor opa of oma of iemand anders die je mist. 

Lezen voor je lijst

Wist je dat je boeken voor je lijst ook kan lezen op je smartphone of tablet of als luisterboek? Je vindt ze hier: