Tips voor thuisblijvers - volwassenen

Welkom bij Babel online - Tips voor thuisblijvers

Terug naar Babel online

Luisterboeken voor iedereen

De online Bibliotheek heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd. Je kunt ze luisteren tot en met 6 april. Dit cadeau is voor iedereen, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek

Leen een e-book

Leen je e-books bij de online bibliotheek. Lees ze op je smartphone, e-reader, pc of laptop. Hulp nodig? Kijk bij e-books, mail tonvanbijnen@babeldenbosch.nl of bel 073‑6802900 (ma-vrij 9.00 - 13.00 uur)

Creatief met Studi073: Challenges

Thuis lekker creatief bezig zijn? Daarom organiseren we online Creatief Met Studi073 Challenges. Iedere week een nieuwe Challenge. Check 't filmpje voor meer info!

Cultuurbosch verzamelt

Veel culturele activiteiten zijn afgelast, maar cultuurmakers zitten niet stil! Cultuurbosch verzamelt het aanbod rond Den Bosch rond muziek, beeld en theater.

Skype voor de iPad

Het is toch wel heel fijn om deze dagen elkaar even in de ogen te kunnen kijken. Seniorweb legt je uit hoe je Skype op de iPad installeert en kunt gebruiken. 

Tip van de Verhalencoach

Zoek je een luchtig boek in zware tijden? Lees Nicolien Mizee 'Faxen aan Ger' of een van haar andere boeken als e-book. Verrassend, geestig en mooi geschreven.

Blijven leren met hoorcolleges

In de Luisterbieb vind je ook honderden hoorcolleges, van Herman Pleij, Govert Schilling en vele anderen. Of duik in de geschiedenis met Delpher, volg een taalcursus ..

Onze podcasts

Live hoorspel en podcast van Weerthof & Pagée en Eric Alink, hartverwarmende verhalen uit Vught of van leerlingen over vrede en vrijheid. Verhalen vind je in mensen.

Universiteit van Nederland

Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Voor een jong en breed publiek en van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

Creatief thuisonderwijs

Websites genoeg waar kinderen rekenen, taal en andere lessen kunnen oefenen. Maar hoe stimuleer je de creativiteit van kinderen bij thuisonderwijs? Kinderen laten beleven, verwonderen, maken?

Thuistips van Annemarie Bon

Elke dag een nieuwe lees- of schrijftip van Annemarie Bon om samen met je kind thuis mee aan de slag te gaan. Ga snel kijken. De tips blijven maar één dag staan.

VPRO Mondo boekenclub

Lees ‘De Pest’ van Albert Camus samen Alma Mathijsen en Philip Huff. Nu de kroegen, bioscopen en theaters dicht zijn heb je eindelijk tijd voor klassiekers.

Thuis Nederlands oefenen?

Je leert veel nieuwe woorden door deze filmpjes te bekijken. De filmpjes zijn voor beginners. Je hoeft niet te lezen of te schrijven.

Nt2 Taalmenu

Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Bij nt2taalmenu.nl vind je oefeningen voor alle niveaus.

Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.

Virtueel Museumbezoek

Bezoek Musea over de hele wereld online: Het Rijksmuseum, Van Goghmuseum en 10 andere musea bieden je een virtuele tour langs hun collecties.