Tips voor thuisblijvers - volwassenen

Welkom bij Babel online - Tips voor thuisblijvers

Terug naar Babel online

Webinar Design Thinking

In een vogelvlucht mee door de wereld van Design Thinking. Wat houdt Design Thinking in, hoe kan het leiden tot innovaties en hoe kan je deze mislukkingen omzetten in waardevolle leermomenten.

Ontmoet schrijvers online

Gedurende zeven weken kan je schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats. Doe je mee?

Luisterboeken voor iedereen

Er zijn weer nieuwe titels toegevoegd aan de online Bibliotheek. Je kunt ze luisteren tot 1 juni. Dit cadeau is voor iedereen, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek

Leen een e-book

Leen je e-books bij de online bibliotheek. Lees ze op je smartphone, e-reader, pc of laptop. Hulp nodig? Kijk bij e-books, mail naar e-books@babeldenbosch.nl of bel 073‑6802900 (ma-vrij 9.00 - 13.00 uur)

Creatief met Studi073: Challenges

Thuis lekker creatief bezig zijn? Daarom organiseren we online Creatief Met Studi073 Challenges. Iedere week een nieuwe Challenge. Check 't filmpje voor meer info!

Cultuur voor thuisblijvers

Veel culturele activiteiten zijn afgelast, maar cultuurmakers zitten niet stil! Cultuurbosch verzamelt nieuwe initiatieven in en om Den Bosch rond muziek, beeld en theater.

Thuis online: Skype, videobellen en meer

Het is toch wel heel fijn om deze dagen elkaar even in de ogen te kunnen kijken. Seniorweb legt je de mogelijkheden helder uit. Kom je er niet uit, bel dan met de Inloopcoördinator Gerard Burggraaf 06-20372776.

E-bookadvies van de Verhalencoach

Zoek je een luchtig boek in zware tijden? De Verhalencoaches vinden de mooiste e-books en luisterboeken voor jong en oud en helpen ook met informatie zoeken voor je werkstuk of spreekbeurt.

Maak je eigen Stop motion filmpje

Voor Babel maakte docente Perla van Kessel een instructievideo waarin zij stap voor stap uitlegt hoe je thuis aan de slag kunt met  een stop motion filmpje. Ze heeft als onderwerp "hart voor de zorg" gekozen. Een toepasselijk thema in deze tijd.

Webinar Boris Konrad = VOL

Dr. Boris Konrad is neurowetenschapper, schrijver van "de geheimen van ons geheugen" en meervoudig wereldrecordhouder in geheugensport! In zijn webinar ontrafelt hij de werking van ons geheugen en laat hij zien waartoe het in staat is.

Webinar Maria Genova

Veel beginnende schrijvers maken fouten die gemakkelijk vermeden hadden kunnen worden. Na deze praktische webinar weet je welke de meest voorkomende fouten in manuscripten zijn en ook hoe je ze kunt vermijden. 

Bel de digitale vragen service

Kan je hulp gebruiken bij videochatten, whatsappen, sms-en of mailen? Of andere digitale vragen? Inlooppunt Helftheuvel biedt nu een telefonische hulplijn:
Tel 073 - 8505554 Dinsdag 9.00-11.00 uur

Houd je hersens fit

In deze bijzondere tijd is het belangrijk om je hersenen fit te houden! Doe mee met de gratis online training HersenCoach! van de Hersenstichting. Met opdrachten, tips en uitleg. Ga samen aan de slag. 

Digitale Meet-Up jonge ouders

Hoe fijn is het om juist in deze tijd ervaringen over het ouderschap uit te wisselen? Collega's Marlies en Marloes organiseren daarom elke donderdag van 10.00 - 11.30 uur een digitale Meet-up.

De kunst van het bewegen

Op aanstekelijke wijze laten Andrew Greenwood (Switch2move) en Meta de Zeeuw zien dat fit blijven helemaal niet lastig hoeft te zijn, zelfs niet in deze tijd. Doe mee, staand of zittend, waar en wanneer je maar wilt.

VPRO Mondo Boekenclub

Sluit je aan en lees mee met de Quarantaine klassieker boekenclub. Nu de kroegen, bioscopen en theaters dicht zijn heb je eindelijk tijd voor klassiekers.

DePetrus blijft thuis

DePetrus Blijft Thuis maakt portretten van Vughtenaren in woord en beeld. Waarom kom jij graag naar DePetrus en hoe zien je dagen er nu uit? Is het stil om je heen, blijf je positief? Wil je meedoen, stuur dan een e-mail naar m.engelhart@depetrus.nl

Blijven leren met hoorcolleges

In de Luisterbieb vind je ook honderden hoorcolleges, van Herman Pleij, Govert Schilling en vele anderen. Of duik in de geschiedenis met Delpher, volg een taalcursus ..

Onze podcasts

Live hoorspel en podcast van Weerthof & Pagée en Eric Alink, hartverwarmende verhalen uit Vught of van leerlingen over vrede en vrijheid. Verhalen vind je in mensen.

Walk & Talk Online

De hele maand april organiseert Walk en Talk elke woensdag van 14.30 – 16.00 uur een Walk en Talk Online met inspiratie en praktische tips voor werkzoekenden. 

Thuis Nederlands oefenen?

Je leert veel nieuwe woorden door deze filmpjes te bekijken. De filmpjes zijn voor beginners. Je hoeft niet te lezen of te schrijven.

Nt2 Taalmenu

Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Bij nt2taalmenu.nl vind je oefeningen voor alle niveaus.

Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.

Virtueel Museumbezoek

Bezoek Musea over de hele wereld online: Het Rijksmuseum, Van Goghmuseum en 10 andere musea bieden je een virtuele tour langs hun collecties.

Universiteit van Nederland

Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Voor een jong en breed publiek en van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

Gratis Yoga in je huiskamer

Behoefte aan ontpanning? Babel huisgenote Ciske van Present Moment biedt yogalessen op maandag- en woensdagavond. Heb je een gratis zoom account en een yogamatje? Mail dan naar info@presentmoment.nl en ontvang steeds bij aanvang van de les een link. 

Voetbalverhalen

Wat doe je als de voetbal even niet doorgaat? Dan haal je voetbalverhalen in huis. Voor alle voetbalfans uit die nu even niet samen mogen voetballen, hebben we een goed alternatief: Voetbalverhalen. Lees- en luistertips over voetbal, voor jong en oud. Helemaal gratis!